Krása a módaMóda

Outfity na pláž pro důchodkyně: Máme 3 tipy

Outfity na pláž pro důchodkyně: Máme 3 tipy

Ať už se chystáte na pláž mořskou nebo u rybníka, vždy je dobré mít po ruce vhodné oblečení, které je lehké, příjemné a zároveň vám dodá sebedůvěru, zvláště patříte-li již do starší generace. I jako seniorka se však můžete na pláž obléct elegantně, a přitom se cítit komfortně a dostatečně pohodlně. Plážová móda nabízí řadu možností, stačí jen vědět, co vybrat a jak jednotlivé kusy oblečení zkombinovat. Pro inspiraci můžete zvolit některý z těchto tipů.

Co si obléknout na pláž

Plážové oblečení by mělo splňovat hned několik specifik a zároveň by se mělo odvíjet od toho, jaké preference a očekávání má osob, která jej nosí. Mezi ty obecnější charakteristiky patří především lehkost, vzdušnost a vhodné barevné provedení, ale také využití pevnějších a ideálně přírodních materiálů odolávající písku a chránící před sluníčkem, zejména je-li určeno pro nošení přes den. Ve večerních hodinách byste měli přejít k o něco teplejším variantám, které vás ochrání před chladem a vlhkostí. Starší dámy by navíc měli při volbě outfitu dodržovat standardní normy pro vyšší věk, tedy výraznější zahalování zejména ramen, dekoltu a nohou. A jaké jsou tedy ideální varianty?

Volná tunika nebo delší košile

Tuniky a delší košile se staly v posledních letech oblíbeným plážovým oblečením nejen pro jejich variabilitu, ale také možnost zkombinovat je s dalšími doplňky. Jelikož jsou obvykle řešeny jako volné, poskytují nejen velmi vzdušný pocit, ale také poměrně lichotivě překrývají nedostatky. Košile i tuniky je vhodné vybírat ve světlejších barvách nebo v květinových vzorech, velmi módní je také bílá. Pro chladnější večery je možné je obléknout společně s Capri kalhotami či delšími plátěnými kalhotami.

Elegantní šaty

Pokud si na pláž obléknete šaty, rozhodně tím nic nezkazíte, zvláště pokud vyberete vkusný kousek s příjemným vzhledem a motivy. Starší dámy by si měly vybírat šaty spíše s delším rukávem, které zahalují ramena. Velmi vhodné jsou proto šaty se zapínáním vepředu nebo zavinovací, ideálně v délce alespoň do půlky lýtek a s lehkým letním vzorováním v jemných barvách.

Kratší kalhoty a volný top

Mezi vhodné outfity na pláž se řadí i klasický městský styl tvořený kalhotami a volnějším topem nebo kratší košilí. Tento styl je výhodný zejména v chladnějších dnech a neplánujete-li se koupat. Všechny varianty je navíc vhodné doplnit pokrývkou hlavy – starší dámy by měly preferovat především klobouky s širší krempou poskytující příjemný stín a dotvářející zvolený model.