Během letních pařáků přestáváme mít chuť na vydatná tučná jídla a obracíme se k lehčím pokrmům. Využijte tuto příležitost k nastolení zdravého jídelníčku inspirovaného krásnými herečkami. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku Gwyneth Paltrow, Kate Hudson a Julie Roberts.
Salát z melounu s fetou podle Kate Hudson
Základem receptu je čerstvý meloun, jehož sezóna je právě v plném proudu. Kate Hudson z něj připravuje lehký salát, do kterého navíc přidává fetu, šalotku, okurku a čerstvé bylinky. Kromě skvělé chuti má tento recept další přednosti – je málo kalorický a jeho příprava zabere pár minut.
Ingredience: 5 šálků nakrájeného melounu, jedna salátová okurka, balení fety, ½ šalotky, ½ šálku vinného octa, ¼ šálku oleje, dvě lžičky medu, sůl, pepř
Postup: V malé misce důkladně rozšleháme všechen ocet, olej, med, sůl a pepř. Nakrájíme si na kostičky meloun, oloupanou okurku, fetu a šalotku. Všechny tyto suroviny nasypeme do velké mísy, zalijeme částí zálivky a jemně promícháme. Salát necháme odstát asi dvě hodiny v ledničce. Před podáváním jej ozdobíme čerstvou mátou a přelijme zbytkem zálivky.
Fazolová bruschetta podle Gwyneth Paltrow
Od koho jiného se inspirovat než od Gwyneth Paltrow, která je pověstná svým zdravým životním stylem. Gwyneth má dokonce svůj web, na kterém publikuje své oblíbené recepty. Zde je jeden z nich. Vyzkoušejte křupavou zapečenou bruschettu s fazolovou pomazánkou.
Ingredience: 1 hrnek vařených fazolí, 4 lžíce organické ricotty, 2 lžíce sušených rajčat, 2 lžíce nakrájených oliv, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, čerstvá bageta
Postup: Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Fazole, ricottu, rajčata a olivy rozmixujeme v mixéru po dobu asi 30 – 45 vteřin. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje, špetku soli, pepře a ještě chvíli mixujeme. Nakrájíme bagetu, zlehka pokapeme olivovým olejem a dáme na chvíli rozpéct do trouby. Poté ji vyndáme a namažeme silnou vrstvou fazolové pomazánky. Podáváme rychle, dokud nevystydne.
Tip na menu od Julie Roberts
Julie Roberts věří, že tajemstvím zdraví a krásné pleti je vyvážená strava. V jidle se zásadně neomezuje, ale pečlivě si vybírá kvalitní suroviny a hlídá si jejich pestrost. Základem jejího jídelníčku jsou kvalitní bílkoviny a zelenina. Má ale také jednu slabost a tou jsou sušenky a čokoláda.
Snídaně: Opečený kváskový toast s vajíčkem na měkko, avokádo a borůvky. K tomu káva a kokosová voda.
Oběd: Grilované kuře a salát bez zálivky.
Večeře: Nasucho opečený divoký losos s uvařenou hnědou rýží, avokádo a sklenka dobrého vína.
Dobrou chuť!