Krása a módaMóda

Jaké nosit sukně po 50? Poradíme pro zbytek léta

Jaké nosit sukně po 50? Poradíme pro zbytek léta

Léto už je v plném proudu, stejně tak jako sezóna oblíbených sukní. Módní trendy musí sledovat všechny ženy, a obzvláště ty po padesátce. Proč? Protože dosáhly úžasného věku, kdy přesně vědí, co se jim líbí a co jim nejlépe sluší. Pojďte se inspirovat našimi tipy pro následující letní dny.

Délka tak akorát

Většina padesátnic už nechce ukazovat stehna v minisukních a raději volí elegantní a pohodlné střední střihy. Už delší dobu v této kategorii vévodí oblíbené midi sukně. Není také divu – jejich střih se skvěle hodí pro každodenní nošení a rozhodně nezklame ani na výjimečných událostech. 

Pro ležérní vzhled můžete midi sukni doplnit jednoduchým topem a pohodlnými espadrilkami. Šmrncovní outfit vytvoříte saténovou halenkou a módními sandály na vysokém klínku. 

Pokud se vám midi střih zdá poněkud nudný, inspirujte se 90. léty jako světoví módní návrháři. Zkuste úzkou tužkovou sukni těsně nad kolena, která zvýrazní vaše ženské přednosti.

Asymetrická sukně

Hravý a svěží letní outfit vám pomůže vytvořit moderní asymetrická sukně. Její nízké/vysoké lemy lichotí téměř každé postavě a dodávají super ležérní prvek. Nebojte se odvázat a vybírat výrazné barvy a zábavné vzory, které k létu neodmyslitelně patří. Pokud si nevíte rady s volbou barvy, inspirujte se letošními trendy, kterými je růžová, zelená, jasně žlutá nebo optimistický odstín viva magenta, barva roku 2023.

Riflová sukně

Milujete džíny a pohodlné rifloviny se nechcete vzdát ani v létě? Nevadí, letošní trendy stojí při vás. Přidejte do svého šatníku stylovou midi nebo maxi sukni z denimu, která se skvěle kombinuje s mnoha různými topy. Sázkou na jistotu je například klasická bílá košile, nebo tričko s nápaditým potiskem. Outfit vylaďte oblíbenými letními botami a maxi kabelkou.

Rozkvetlá sukně

Vítězným vzorem šatů a sukní pro jaro/léto 2023 jsou bezpochyby výrazné květiny, které jakoby rozkvétají z látky. Mohou být v podobě textilních růžic, plastických nášivek nebo obřích barevných potisků s 3D efektem. 

Nadčasové pruhy

Kromě květin módní svět nikdy neomrzí ani pruhy. Vybírat můžete z jemných šířek až po výrazné maxi pruhy. Podélné pruhy vám navíc opticky prodlouží nohy a celkově zeštíhlí postavu.

Zavinovací sukně

Zavinovací sukně jsou extrémně pohodlné, univerzální a přitom skvěle nastavitelné. Můžete si je uvázat přesně tak, aby vám pohodlně seděly přes pas, boky i stehna. Dejte přednost lehkým a splývavým materiálům s lemem, který dosahuje ke kolenům nebo těsně pod ně. Některé zavinovací sukně mohou být oboustranné, takže si můžete podle nálady vybrat ze dvou vzhledů.