Krása a módaMóda

Co nosit v červenci 2023: Trendy z celého světa

Co nosit v červenci 2023: Trendy z celého světa

Červenec je ve znamení krásného počasí, radovánek u vody, nekonečné zábavy a vzdušných outfitů. Ve kterém oblečení letos nejvíce zazáříte v červencovém slunci? Připravili jsme pro vás inspiraci ze světových módních přehlídek. 

Nenápadný luxus

V dnešní době už se jen těžko shodneme na módním barevném konsensu. Pastelových odstínů, které pozvednou naši náladu, je nepřeberné množství. Pokud si takové odstíny žádáte, tuto sezónu rozhodně nešlápnete vedle s růžovou, levandulovou či zelenou. Luxusní odstín, který letos uhranul módní svět, je však stříbrná. Je méně výrazná než zlatá, a přitom odvážnější než černá. Zkuste například šaty nebo boty v tomto osvěžujícím chladném tónu.

Šaty neurčité délky

Loňské sezóně kralovaly mini a maxi šaty. Letos návrháři hledali polohu mezi těmito délkami a výsledek je báječný. Asymetrické lemy nebo střihy s delším pruhem látky v zadní partii dodávají outfitu letní svěžest a neustálý pohyb. Jedno stehno odhalená a na druhé straně noha skrytá až pod koleno – co může být víc ženské a sexy?

Poloprůhledný top

Letošní sezóna přeje vzdušným a průhledným materiálům, jako je jemná síťovina nebo organza. Vytvořte si svěží letní outfit z topu z poloprůhledné látky, který navrstvíte přes  neprůhlednou, ale tenkou vrstvu oblečení. Tak si zajistíte éterický a zároveň decentní outfit.

Cargo sukně či šortky

Jaro bylo ve znamení cargo kalhot a kabátů s nákladními kapsami a léto pokračuje ve stejném duchu. Doplňte svůj šatník cargo mini sukní nebo cargo šortkami s velkými praktickými kapsami.

Jako mořská panna

Díky novému filmu Malá mořská víla z dílny Disney, se můžeme vtělit do pohádkových vodních bytostí. Síťovina, flitry, kaskádové volánky, splývavé modely,… To vše nás zavede přímo do fantazijního podmořského království. Jste připraveny se ponořit?

Sukně ke kolenům

Určitě vám neunikl návrat módy z 90. let. Kromě přiléhavých topů bez ramínek a upnutých šatů taktéž bez ramínek jsme zaznamenali nástup trendu tužkových sukní ke kolenům. Možná tak roste silný konkurent oblíbených midi sukní – uvidíme…

Panenkovské šaty

Návrháři letos oprášili také 60. léta a s nimi hravý styl twee a babydoll. Vkročte s touto módní vlnou do světa živých panenek plných stuh, volánů a kanýrů. Tylové šaty s nabíranými rukávy a širokou sukní doplňte stylovými Mary Janes botami a ponožkami pod kolena. 

Inspirováno sportem

Pokud vám volánky a kanýry nic neříkají, možná vás zaujme další trend. Letošní rok ukázal, jak velkou inspiraci přináší módní sféře sport. Důkazem jsou populární skládané tenisové sukně a kriketové svetry.