Krása a módaMóda

Oblečení na rozlučku se svobodou: připravte se na sezónu 2024!

Oblečení na rozlučku se svobodou: připravte se na sezónu 2024!

Rozlučka se svobodou je poměrně moderní věc, která se do českého prostředí postupně dostává ze zahraničí. V generacích našich prarodičů nebyly rozlučky se svobodou běžné. Možná dokonce i vaše starší kamarádky, které se vdávaly třeba deset let zpátky ještě vlastní rozlučku neměly. Dnes však tato akce bývá pořádána téměř pro každou nevěstu. A je to zcela pochopitelné! Kdo by si totiž nechal ujít tak báječnou příležitost pobavit se?

Zvažte okolnosti

Při výběru vhodného oblečení na rozlučku se svobodou je třeba důkladně zvážit všechny okolnosti. Bude se vaše rozlučka odehrávat v centru hlavního města nebo někde v přírodě? Čeká vás procházka a piknik v parku nebo spíš divoký večírek? Tyto a podobné otázky jsou pro výběr oblečení na rozlučku se svobodou velmi důležité.

Počítejte s proměnlivostí počasí

Drtivá většina rozluček se svobodou se odehrává maximálně pár týdnů před svatbou a jelikož svatební sezóna trvá především od červnu do září, i rozlučka bude patrně probíhat v podobné době. Poměr zimních rozluček není nijak velký, a proto i my budeme vycházet z hezkého počasí. To vám samo o sobě výběr poměrně zjednodušuje.

Je potřeba počítat s tím, že rozlučka se může velmi protáhnout, a proto si nezapomeňte přibalit s sebou třeba džínovou či koženou bundičku.

Následujte ostatní

Na rozlučku vytáhněte sukně, kalhoty nebo šortky. Na šaty spíš zapomeňte. Pro rozlučky je totiž velmi typický sladěný outfit. Pokud se tedy na ni chystáte jako nevěsta, výběr je víceméně na vás. Jestliže ale jdete jako jeden z hostů, měla byste se přizpůsobit společné domluvě. Pokud tedy společnost zavelí: „červená trička!“ Očekává se od vás, že v jednom takovém dorazíte. Někdy navíc bývají trička přímo potištěná nápisy jako Tým nevěsty apod.

Boty volte spíš pohodlnější. Tenisky jsou zcela perfektní. Podpatky by se vám totiž mohly později poměrně vymstít. Jestliže se chystáte jen na drink do klubu, pak do nich klidně jděte. Mnoho rozluček má ovšem bohatý program plný všemožných aktivit a chození.