Krása a módaMóda

Letní tipy pro ženy v 60: Jak se oblékat a jak o sebe pečovat?

Letní tipy pro ženy v 60: Jak se oblékat a jak o sebe pečovat?

Že vám je 60 let? To nic neznamená. V pokročilejším věku rozhodně neplatí hodit trendy za hlavu a podlehnout stereotypu důchodkyně. Pokud budete držet krok s módou, zajistíte si svěží a stylovou vizáž. Jaké trendy v oblasti oblečení a péče pro starší dámy vévodí létu 2023?

Buďte rozzářená letní paletou

S létem přicházejí na scénu jasné a výrazné barvy. Které to jsou letos? Barvou roku je viva magenta, čili karmínově růžová, která rozhodně není vyhrazena jen pro mladší ročníky. Mezi trendy odstíny patří také červená s oranžovým podtónem, středně zelené tóny, šeříková a kobaltově modrá.

Pokud chcete vsadit na jistotu a vypadat vždy elegantně a sofistikovaně, vybírejte neutrální a přirozené barvy, které se snadno kombinují. Super módní jsou letos monochromatické outfity, tedy oblečení od hlavy k patě v jedné barvě. Na léto je ideální sladit se celá v bílé nebo kombinovat různé odstíny a textury béžové barvy. 

Oblékejte se ležérně a elegantně

Pokud hledáte tip na skvělý letní outfit vhodný pro ženy bez rozdílu věku, přinášíme vám jich hned několik. V první řadě jsou jím džíny v tmavě modré nebo bílé barvě, které doplníte klasickou bílou košilí nebo vzdušným pestrým topem.

Skvěle poslouží také ležérní kalhoty širokého střihu, které jsou pohodlné, stylové a opticky zeštíhlují postavu. Mohou být jednobarevné i potištěné a obout k nim lze sandály, slip-ony, tenisky i balerínky.

Ze sukní vybírejte áčkový střih v midi délce pod kolena, která  vám pomůže skrýt nedostatky postavy a naopak zvýrazní vaše přednosti. Ležérní a pohodlný outfit vám zaručí také kombinace ¾ legín a vzdušné tuniky nebo košilových šatů.

Chraňte se před sluncem

Chránit se v létě před sluncem, zní jako klišé. Opravdu ale děláte maximum? Obzvláště v pozdějším věku je pro zachování zdravé a svěží pleti nutné používat ochranné krémy s vysokým SPF faktorem. Faktor 50 propustí jen 1/50 UV záření, díky tomu prodlouží váš pobyt na slunci bez poškození 50x. Důležité jsou také hydratační krémy s vitamínem C a ceramidy, které pleť namáhanou sluncem posílí a zregenerují.

Kromě krému by měly být samozřejmostí kvalitní sluneční brýle. Letošní trendy se vrací mimo jiné k velkým obroučkám nebo hranatějším cat eye brýlým. Oboje tvary jsou velmi lichotivé pro všechny typy obličejů a všechny věkové kategorie.

Nezapomeňte se vybavit také elegantním kloboukem, který vás nejen ochrání před úpalem, ale také prodlouží životnost barvy vašich vlasů. V módě jsou především velké slamáky se zajímavými ozdobnými prvky.