KrásaKrása a móda

Jak vypadat v 50 na 30? Tipy pro rok 2024

Jak vypadat v 50 na 30? Tipy pro rok 2024

Oslavily jste nedávno padesátku a v obličeji vám přibývá vrásek? Cítíte, že mládí je pryč? Nesmutněte, poradíme vám, jak i v 50 vypadat na 30. Místo chirurgických zákroků můžete vyzkoušet některé z našich triků.

1. Hydratace, hydratace, hydratace!

Hydratace pokožky je důležitá, a to především s přibývajícím věkem. Pokud pleť není dostatečně hydratovaná, tvoří se vrásky. Pokožka je suchá, vypadá nezdravě a unaveně.

Je proto třeba používat kvalitní krémy a o pokožku pravidelně pečovat. Ideální je kombinace denní a noční péče ze stejné kosmetické řady. Používat doporučujeme i hydratační make-up. V případě odličovací kosmetiky je důležité především to, aby neobsahovala alkohol. Ten totiž pokožku zbytečně vysušuje.

Pravidelné používaní vhodné kosmetiky však nestačí. Hydrataci pokožky je třeba zajistit i zevnitř. Jak? Správný pitným režimem. Denně byste měli vypít přibližně 35–40 ml vody na 1 kg váhy. Pokud tedy vážíte například 60 kg, znamená to, že musíte vypít alespoň 2,1–2,4 litru vody.

Speciální tip pro vás: Chcete-li svou pleť osvěžit během dne, vyzkoušejte minerální vodu ve spreji. Vaše pleť bude po aplikaci svěží a zklidněná.

2. Obměna šatníku

Vyházejte ze svého šatníku nemoderní oblečení a veškeré kousky, které už dávno nenosíte. Pak vyrazte na nákupy! Nakupujte s rozvahou a dívejte se především po elegantních kouscích vyrobených z kvalitních materiálů. Ve vašem šatníku by určitě neměla chybět černá pouzdrová sukně, klasická bílá košile, dobře padnoucí džíny, kašmírový svetr neutrální barvy nebo vlněný kabát.

Zajímá vás, díky jakým kouskům oblečení budete vypadat mladší? Vsaďte na světlé barvy (jako je bílá, béžová a různé pastelové odstíny) a snažte se vždy vytvořit postavu přesýpacích hodin. Nebojte se ukázat své přednosti. Pokud máte například štíhlé nohy, určitě je ukažte.

Speciální tip pro vás: Vyhrňte si u halenek a blejzrů rukávy, aby bylo vidět pár centimetrů holé kůže na zápěstí. Rázem budete vypadat štíhlejší a mladší.

3. Buďte sebevědomá a usmívejte se

V neposlední řadě je důležité, aby z vás vyzařovala pozitivní energie. Zamračené ženy vypadají vždy starší, zatímco usměvavým dámám plným energie by nikdo jejich věk nehádal.

Buďte tedy pyšná na své tělo, mějte se ráda, dopřejte si dostatek času pro sebe a na odpočinek a usmívejte se. Uvidíte, že budete rázem vypadat mladší.