Krása a módaMóda

Zimní boty pro seniorky: top 3 pohodlné a stylové modely

Zimní boty pro seniorky: top 3 pohodlné a stylové modely

Zimní obuv by měla plnit několik specifických funkcí, přičemž mezi ty nejdůležitější patří dostatečná izolace (od chladu i vlhkosti), pohodlí, a také vzhled. Vybíráte-li obuv pro seniorku, většinou se důležitost vzhledu upozaďuje a dbá se především na jejich pohodlí, bezpečnost a schopnost nepropouštět zimu a vlhkost. Obuv pro seniory by měla splňovat přísnější kritéria zejména kvůli tomu, aby pomohla dostatečně předcházet zvýšeným rizikům a nárokům zimního období.

Co by měla splňovat zimní obuv pro seniorky

Boty pro seniory jsou vždy řešeny jako maximálně pohodlné a vhodně široké. Příliš úzká nebo špatně tvarovaná obuv může totiž vést ke zdravotním problémům nikoliv pouze okamžitým (bolest nohou, špatná chůze, úrazy), ale také dlouhodobým, které se formují postupně, jako jsou například vbočení palce, rozvoj patní ostruhy, zarůstání nebo deformace nehtů apod. Vedle problémů přímo na noze může však nevhodná obuv vést i k sekundárním nepříjemnostem, jako jsou bolesti kloubů, zad či hlavy. Kromě dostatečného pohodlí by měla zimní obuv pro seniory splňovat také požadavky na vhodně řešenou podrážku s odpovídajícím protiskluzným charakterem. Až po zajištění těchto aspektů je vhodné se orientovat na vzhled, materiál a design obuvi. Chcete-li tedy potěšit seniorku novou zimní obuví, můžete zvolit některou z následujících variant.

Klasické důchodky z ovčí vlny

Stále oblíbenou klasikou jsou černé nebo šedé důchodky ve velmi jednoduchém designu, jež umožňuje také snadné nazouvání. Moderní důchodky se vyrábí z ovčí vlny a velmi dobře chrání před mrazem i vlhkostí. Jedná se o obuv velmi pohodlnou s vnitřní výstelkou, jež příjemně hřeje a dostatečně odolnou a protiskluznou podrážkou.

Chelsea boty

Druhou velmi dobrou variantou zimní obuvi pro seniorky jsou velmi populární Chelsea boty, které se snadno nazouvají, jsou adekvátně vysoké a disponují pouze nízkým podpatkem. Tento typ obuvi velmi dobře chrání proti mrazu, a navíc skvěle vypadá. Jedná se o výbornou variantu, má-li být obuv nejen praktická, ale i módní.

Sněhule s dobrou podrážkou

Seniorky ocení také sněhule, jež mohou být velmi módní, důležité je však, že velmi dobře chrání proti mrazu a jsou relativně vysoké. Sněhule mohou být rovněž vybaveny vnitřní výstelkou z ovčí vlny nebo jiného izolantu. U sněhulí je ovšem nutné si pohlídat opravdu dobrou podrážku.