Krása a módaMóda

Nejmodernější kalhoty do kanceláře: Které zvolit tento podzim?

Nejmodernější kalhoty do kanceláře: Které zvolit tento podzim?

Pracujete-li v kanceláři, pro oblečení je potřeba dodržovat určitý dress code. Kancelář představuje profesionální prostředí, do kterého je potřeba se vhodně oblékat. Kancelářský styling by měl působit profesionálně a elegantně. Kromě sukně a halenky nebo šatů můžete obléknout také kalhoty. Jaké kousky jsou moderní pro tento podzim do kanceláře?

Vyberte si model elegantní, ale pohodlný

V nabídce naleznete celou řadu modelů. Pro jaký sáhnout, aby byl vhodný do kanceláře, ale zároveň pohodlný a šik?

Atraktivní kousky představují skinny fit, které vám dokonale obepnou jak stehna, tak i kotníky. Chcete-li si tyto kousky pořídit, pak volte vhodné materiály – ideálně strečové. Jinak vám nebudou příjemné a neposkytnou tolik potřebné pohodlí. Opticky postavu zeštíhlí straight fit modely. Nejsou příliš těsné, ale také ne volné. Jedná se o modely v rovném provedení, opatřené vyšším pasem. Jsou vhodnou volbou pro téměř jakoukoli postavu a v šatníku vám nadělají parádu dlouhou dobu. Mezičlánek mezi skinny a straight představují kalhoty slim fit. Někdy se také setkáte s pojmem cigaretové. Rovný střih se od kolem směrem dolů mírně zužuje, ale neobepíná lýtka. Podobný je pak střih regular. Necítíte-li se komfortně v úzkých modelech, zkuste bootcut střih. U něj se nohavice od kolem směrem dolů mírně rozšiřují a vytvářejí tak symetričtější vzhled postavy i v případě nějakého toho kila navíc. Oblibě se těší také chinos, které v minulosti představovaly především modely pánské. Jsou vhodnou volbou pro elegantní svetřík nebo halenku.

A co barvy?

Pro kancelářský outfit jsou ideální volbou barvy tlumené a nerušivé. Elegantní vzhled poskytují tmavé barevné tóny, které navíc opticky zeštíhlují. Nadčasové jsou barvy černá, námořnická modrá, tmavá hnědá, lahvově zelená nebo odstíny šedé. Chcete-li je rozzářit, volte bílou, béžovou nebo některé pastelové barvy. Tato kombinace je nejen elegantní, ale i nadčasová a poskytne základ pro doplňky v živějších barvách.

I na materiálu záleží

Pro podzimní období volte třeba bavlnu, která je příjemná na dotek a zahřeje během chladných podzimních dnů. Je však potřeba kalhoty vždy žehlit a pečlivě skládat do skříně. Méně údržby potřebuje polyester, který je dokonale odolný. Nechcete-li se v něm potit, volte kousky s příměsí přírodních materiálů.