Krása a módaMóda

Co nosit teď v říjnu: Poradíme dle posledních trendů

Co nosit teď v říjnu: Poradíme dle posledních trendů

Říjen společně s květnem patří mezi měsíce, kdy ještě není zcela zima a zároveň už není teplo jako v létě (v květnu platí tento trend obráceně, charakter počasí i výběr oblečení však bývá velmi podobný). Během babího léta a v podstatě po celé září i začátkem října tak ještě můžete nechat většinu svrchních vrstev doma a přiobléct se pouze mírně. Ačkoliv některé říjové dny ještě dosahují letních teplot, sluníčko již nesvítí tak intenzivně a je potřeba tomu šatník přizpůsobit – většina z nás již také sahá po jiných barvách, méně výrazných a evokujících podzimní čas.

Co si obléct během teplého října

Letní oblečení je nyní již vhodné opět odložit a začít vybalovat podzimní kousky. Během října si ještě sice některé oblečení na chladnější letní dny můžete nechat, měly byste se již ovšem připravovat na setrvalejší sychravé počasí. Oblečení byste vždy měly volit podle toho, pro jaký účel jej oblékáte, zde je pár tipů, co si pro jakou příležitost letos v říjnu ještě obléct.

Neformální oblečení na ven

Ať už trávíte volný čas aktivně, nebo se jen chystáte na procházku do města či za přáteli, můžete si vybrat hned z několika variant. Do velmi teplých dnů můžete vykročit v šatech, v tomto případě můžete ještě obléci letní modely, tedy maxi nebo midi šaty, případně si vybrat již úpletové nebo svetrové kratší modely. V obou případech byste však již měly šaty doplňovat alespoň vestou nebo tenčí bundou, maxi či midi šaty bundou v kratším střihu, přiléhavé šaty naopak delším kardiganem nebo sakem – velmi módní je pro letošní podzim střih s výrazným pasem podtrhující ženskost.

Oblečení na procházky do přírody

Pokud se chystáte do přírody, bude vhodnější zvolit sportovnější oblečení. O letošním podzimu nic nezkazíte, pokud si oblečete vkusné džíny se svetrem nebo vestou. Barvou letošního podzimu je především červená, a dále pak klasická bílá a černá. Chcete-li svetr vylepšit moderními motivy, vybírejte takový, který má na sobě samostatné větší květy.

Co si vzít do práce

Pracujete-li v kanceláři, měly byste do práce volit formálnější oblečení. Jelikož je letos poměrně teplý říjen, můžete se klidně spolehnout na volnější a lehčí vrstvené šaty nebo šaty pouzdrové opět spíše v tmavších barvách nebo módní červené, které můžete doplnit při kratším střihu vyššími botami a krátkým sakem nebo bundou (velmi trendy je bunda kožená).

Barvy versus vzory – šaty a sako se nesmí navzájem přebíjet