Krása a módaMóda

Nejlepší podzimní bundy pro ženy 50+: Které vybrat?

Nejlepší podzimní bundy pro ženy 50+: Které vybrat?

Stylová bunda, která ochrání před studeným počasím i deštěm, je jedním z nezbytných kousků podzimního šatníku. Jenže jakou zvolit ve zralém věku, aby odpovídala současným trendům a přitom byla praktická a pohodlná. Připravili jsme pro vás několik tipů.

Není bunda jako bunda

Jak postupně klesají teploty, přichází potřeba se vybavit stylovou podzimní bundou. Ačkoliv je podzimní outfit postaven na vrstvení nejrůznějších textur, bunda je vždy tou první vrstvou, která je na ulici vidět a která dodá outfitu celistvý vzhled. Vlněné, kašmírové, alpakové a plyšové kabáty vás elegantně udrží v teple. Voskované bundy a nepromokavé trenčkoty nabídnou stylové řešení v deštivém a pošmourném počasí. Kožené bundy jsou nadčasové, perfektně zahřejí a neprofouknou. Jaká je nejlepší?

Kožená klasika

Mezi naprostou klasiku vhodnou pro všechny věkové kategorii patří bezpochyby kožená bunda. Skvěle se hodí jak ke kalhotám, tak i k legínám a sukni. Pokud koženou bundu doplníte kozačkami, vytvoříte šmrncovní podzimní outfit. Kožená bunda v lakovaném provedení ochrání i před mírným deštěm. Semišová varianta působí jemněji a velmi elegantně. 

Náš tip: Nebojte se zvolit model ve výrazném odstínu, jako je například sytě červená, barva letošního podzimu. Výrazný je nadále také trend hnědých a neutrálních odstínů. Chybu však neuděláte ani s černou barvou.

Podzimní kabát

Stylový kabát je právě tím kusem oblečení, který dělá z podzimu luxusní zážitek a posouvá jej na pozici nejlepší módní sezóny. Populární jsou příjemné vlněné modely, klasické kostkované trenčkoty a pokračuje také obliba chlupatých plyšových stylů. Výhodou kabátů je jejich univerzálnost, protože dobře fungují s riflemi i šaty. Co se týče střihů, vybrat si můžete z jednořadých, dvouřadých i zavinovacích kousků. 

Náš tip: Perfektní službu vám udělá také jednoduchý kratší kabátek bez límečku. V kombinaci s bílým tričkem, džíny s rovnými nohavicemi a mokasíny vytvoříte perfektní podzimní outfit.

Do větru a deště

Ve vašem podzimním šatníku by neměl chybět ležérní model, který vás ochrání před měnícím se počasím. Pro deštivé podzimní dny zvolte voděodolný kabátek, nepromokavou prošívanou bundu s pogumovanou úpravou, nebo praktický sportovní kousek ze softshellu.  

Náš tip: Velmi lichotivým střihem pro zralé dámy je také parka, čili delší bunda se stahovací šňůrkou v pase a kapucí, která poskytne dokonalé krytí ve větru i dešti.