Krása a módaMóda

Jak nosit legíny k sukni: trendy i na podzim 2023?

Jak nosit legíny k sukni: trendy i na podzim 2023?

Legíny jsou univerzálním oblečením, které užijete od jara až do zimy. Obzvláště v chladnějším počasí vám udělají skvělou službu pod sukní jako alternativa k punčochám. Jsou legíny pod sukní v módě i tento podzim a jak je nejlépe kombinovat?

Jsou legíny pod sukní stále in?

Zapomeňte na legíny jako pouhou součást sportovních outfitů. Legíny jsou praktickou a především univerzální součástí každého šatníku. Dají se totiž perfektně kombinovat s různými druhy oblečení, jako jsou šaty, dlouhá trička, tuniky, prodloužené svetry a sukně. Díky nim si snadno vytvoříte stylový ouftit za pár minut. 

Podle počasí poté můžete volit ¾ legíny, lehčí bavlněné nebo elastanové kousky, či hřejivé termo provedení. Jak už asi tušíte, legíny díky svým skvělým vlastnostem z módy jen tak nevyjdou. Bez výčitek si je proto můžete obléci i tento podzim. Ale pozor, abyste si udržela styl, musíte je umět nosit. Jak na to vám poradíme na dalších řádcích.

Jak legíny nosit?

Nejprve je třeba říct, že nošení legín není omezeno věkem. Skvěle vypadají na dvacítce, stejně jako na šedesátnici. A zralé ženy je doslova milují, jsou totiž pohodlné a přitom dodají outfitu mladiství šmrnc. Legíny se nejlépe hodí k ležérním a volnějším sukním v délce maximálně ke kolenům. Jinak riskujete optické zkrácení postavy. Ke vzorované sukni volte jednobarevné legíny a naopak. Dobře vypadá také monochromatická kombinace.

Sázkou na jistotu jsou ovšem jednoduché černé legíny, které skvěle doplní téměř každou sukni. Zajímavým prvkem outfitu mohou být legíny s texturou nebo s krajkou na spodním lemu. Legíny se sukní lze nosit do práce, ale třeba také na večerní posezení s přáteli. Na formálnější příležitosti ale dejte přednost punčocháčům. 

Co si k nim obout?

Důležitým prvkem outfitu s legínami a sukní je volba vhodné obuvi. Nejlépe budete vypadat, pokud si k legínám obujete boty na podpatku. V teplejších podzimních dnech zvolte lodičky nebo aktuálně velmi trendy mary janes boty. Pokud se ochladí, budou ideální volbou vysoké kozačky, kotníkové boty a v případě deště klidně i holínky. 

Jestliže jste milovnicí ležérního stylu, nebojte se kombinace legín a oblíbených tenisek. Barvu obuvi můžete sladit monochromaticky s legínami, nebo vytvořit zajímavý kontrast tak, že dáte přednost odlišnému odstínu.