Krása a módaMóda

Sychravé počasí? Poradíme 3 skvělé outfity pro tento podzim

Sychravé počasí? Poradíme 3 skvělé outfity pro tento podzim

Ačkoliv ještě stále přetrvává babí léto s poměrně vysokými teplotami, je již potřeba se začít připravovat na chladnější podzimní sychravé počasí. Již v nadcházejícím říjnu můžeme očekávat citelné ochlazení, které bude vyžadovat minimálně mírnou změnu šatníku a volbu vhodné svrchní vrstvy, která nás ochrání proti většímu větru, chladu a samozřejmě dešti. Oblečení je vhodné si vybírat jako kompletní outfit, jelikož, jednotlivé kusy mohou plnit samostatné funkce.

Na co se v sychravém podzimní počasí připravit

Jakmile začne být venku větší zima, je dobré oblečení na sebe vrstvit. Tento přístup má jednak výhodu v tom, že můžete flexibilně reagovat na změny počasí a odebírat jednotlivé vrstvy podle toho, jak venku právě je. Díky vrstvení můžete navíc velmi dobře přizpůsobovat svůj vzhled i v interiéru. Jaké oblečení tedy do letošních sychravých měsíců zvolit.

Svrchní vrstva

Základem módního outfitu pro sychravé počasí je samozřejmě svrchní vrstva, která by měla být nepromokavá a z pevného materiálu, který vítr snadno neprofoukne. S ohledem na teplotní specifika můžete volit mezi tenkým kabátem čí pláštěm, silnějším kabátem a bundou. Současné trendy směřují spíše k větším bundám a kabátům, nešlápnete tedy vedle, pokud si vyberete pevnější trenčkot, který se svazuje v pase a dodá vám tak velmi ženský vzhled, nebo větší kabát v černé. Nic však nezkazíte ani v případě, že sáhnete po delší bundě z umělé kůže. Ke kabátu se pak hodí spíše vysoké boty – kozačky. Velmi zajímavou variantou je pak volba svrchní vrstvy v podobě pláště kombinované s holínkami.

Co pod svrchní vrstvu

Samotný outfit do sychravého počasí by pak měl korelovat s volbou svrchní vrstvy. Deštivé dny nejlépe přečkáte v šatech nebo sukni, které nebudou příliš dlouhé (ideálně maximálně po kolena). Pod kratší sukně si pak můžete dát punčocháče, které vysychají mnohem rychleji než klasické kalhoty. Zkuste například tyto kombinace:

  • vrstvená skládaná nebo plisovaná sukně v délce ke kolenům s halenkou a a pletenou vestou
  • úpletové šaty se širší sukní a delším rukávem
  • pouzdrové šaty se sakem nebo svetrem

Jednotlivé variace je vhodné pro letošní podzim volit především v černobílé kombinace případně v klasických podzimních barvách, tzn. červené, hnědé či tmavě zelené.