Další

Zvýšete svou atraktivitu: 3 psychologické triky, které musíte znát

Zvýšete svou atraktivitu: 3 psychologické triky, které musíte znát

Chystáte se na rande s mužem svých snů, nebo chcete zapůsobit na hezkého kolegu, který vás přehlíží? Abyste zvýšila svou atraktivitu často stačí jen málo. Vyzkoušejte tyto tři jednoduché triky, které staví na poznatcích z psychologie.

Oblečte se do červené

Už jste někdy slyšela o psychologii barev? Psychologie barev je psychologická disciplína, která zkoumá vliv barev na lidské prožívání. Každá z barev na nás totiž působí trochu jinak. Ideální barvou pro zvýšení atraktivity je energická červená, která je spojena s představami sebevědomí, lásky a náruživosti. 

Vliv červené na zvýšení atraktivity dokládá studie vědců A. J. Elliota, R. Feltmana a D. Kayserové z roku 2010. Studie ukázala, že ženy oddělené do červené byly pro muže více žádoucí než ženy s modrým nebo zeleným oblečením. V případě prvního radne, to ale s červenou nepřehánějte, ať nepůsobíte příliš vyzývavě. 

Vhodnou volbou na první rande je také růžová – symbol lásky, něhy, jemnosti a oddanosti. Mezi nevhodné odstíny patří nudná hnědá, smutná šedá, nejistá bílá a kyselé odstíny. Dobrá není ani přemíra černé, která symbolizuje vzdor.

Nepodceňujte řeč těla

I drobná gesta, která si často ani neuvědomujeme, dokáží zázraky. B. Fennis a M. Stelová provedli v roce 2011 zajímavý experiment na téma řeč těla na romantické schůzce. Zjistili, že drobná gesta typu naklánění hlavy, či pomalé mluvení mají vliv na uvolnění partnera a jeho příjemné cítění ve vaší přítomnosti. Osvědčeným trikem pro zvýšení je také oční kontakt a lehký nenucený úsměv. 

Snadným způsobem, jak u druhého navodit pocit vzájemného propojení, je efekt zrcadlení. Princip zrcadlení spočívá v tom, že opakuje gesta rukou, výrazy tváře a intonaci řeči svého protějšku. Ten díky tomu začne mít nevědomky pocit, že jste duševně spřízněni.

Zkuste “náhodné dotyky”

Účinná je také metoda “náhodných dotyků”. V průběhu vzájemné konverzace se svého protějšku jakoby náhodou jemně dotkněte. Příkladem je letmý dotyk na předloktí ruky, jemné poklepání po zádech nebo dotyk prsty při podávání si nějakého předmětu. Metoda se ale musí používat opatrně a s rozvahou, abyste nepůsobila příliš unáhleně a druhého člověka hned zpočátku neodradila.