Krása a módaNehty

Nejmodernější nehty: Které vládnou roku 2023?

Nejmodernější nehty: Které vládnou roku 2023?

Nehtový design se neustále vyvíjí a každý rok přichází s novými trendy, proto někdy může být složité s nimi udržet krok. Letošní rok přináší řadu inovativních stylů, včetně nových módních barev a vzorů. Dočkáte se jednoduché elegance i výstředních kreací. Zde je přehled nejmodernějších nehtových trendů, které vládnou roku 2023.

Pastelový lesk

„Léto je nejlepší čas na pastely. Je to podle mě nejlepší alternativa aktů a klasické červené. Jemné, světlé barvy jsou velmi osvěžující,“ uvedla nehtová odbornice a manikérka celebrit Deborah Lippmannová pro magazín Byrdie. Kromě jemných pastelových tónů můžete vyzkoušet také trendy barbie růžovou, které též spadá do této kategorie.

Vylepšený přirozený vzhled

V přirozenosti je elegance. Což potvrzuje skutečnost, že jemná a esteticky čistá manikúra je rok od roku populárnější. Co vše patří mezi tento trend? Kromě průhledného laku, sem spadá módní mléčný design, který je skvělým obzvláštěním transparentní klasiky. Nikdy nevyjdou z módy ani nenápadné neutrální tóny, jako je například krémová nebo pudrová.

Hravá francouzská manikúra

Nadčasová francouzská manikúra letos zaznamenala příjemnou obměnu. Tou je barevnější a výraznější styl. Variant provedení je mnoho, od různě barevných konců, přes barevné lunety až po dělený ombre design. Ombre design s předělem na rozhraní přirostlé a volné nehtové části vytváří trojrozměrný vzhled a optickou iluzi světla a stínu. Dalším tipem na inovativní francouzský styl jsou různé jednoduché linie a abstraktní prvky na přirostlé nehtové ploše. V kurzu jsou také květové a pastelové designy francouzské manikúry.

Třpytivé sametové nehty

Na pomyslném vrcholu nehtových trendů jsou letos také sametové, neboli kočičí nehty. Obliba tohoto stylu neustále sílí a vznikají další a další metody a designy. Třpytivé laky reagují s magnetickou expozicí za vzniku dvoutónového efektu. Tím se vytváří originální textura připomínající luxusní samet. Pro vytvoření této manikúry vybírejte “laky s magnetickým efektem” nebo “sametové laky”.

Mandlové tvary

A nezůstaneme jen u barev a vzorů. Co se týče tvarové úpravy nehtů, je letošním trendem mandlový nehet dlouhého oválného tvaru s lehce zaobleným hrotem. Tento styl se skvěle hodí pro umělé prodloužení nehtů, pokud si sama nemůžete dovolit dlouhé nehty. Díky své délce je tento trend ideální pro nail art. „Myslím, že je to velmi evropské a šik, a právě tento tvar nehtů je nyní nejvíce žádán,“ uzavírá pro Byrdie popis tohoto stylu nehtová odbornice D. Lippmannová.